Magyarország, 1135, Budapest, Lehel út 62. (1) 329 1449, (1) 206 3327, +36 (30) 970-8313 iroda@mortalis.hu
Had nyújtsunk segítő kezet

Szolgáltatásaink

Ízléses temetések teljes körű szervezése

 |

A temetkezéssel kapcsolatos ügyek intézését próbáljuk a család válláról már az első pillanatoktól kezdve levenni.

Adminisztrációs ügyintézés

Vállaljuk az elhunyt anyakönyveztetését, szükség esetén tisztiorvosi engedélyek beszerzését, születési- illetve házassági anyakönyvi kivonatok beszerzését (mind Budapestről, mind vidékről), valamint sírhelyek (urnafülkék) egyeztetését a kívánt budapesti temetővel.

A fentiek mellett még többek között vállaljuk polgári temetés búcsúztatójának megszerverzését is, valamint koszorúk megrendelését (katalógusból), kiszállítását a temetőbe.

A temetéshez szükséges koporsók, urnák, koszorúk, és egyéb tárgyak beszerzését, megrendelését is elintézzük. Választékunkból ízelítőt a Termékek menüpont alatt talál.

Temetés ügyintézés

Ha haláleset történik, sajnálatosan felmerülnek különböző adminisztratív és szervezési feladatok. Cégünk és munkatársaink azon vannak, hogy ebben a nehéz helyzetben megpróbáljanak egy kis enyhítést szolgáltatni a hozzátartozóknak azzal, hogy a lehető legtöbb teendőt átvállalják.

Elhunytak szállítása

Lakásnál, kórházból elhunyt személyek elszállítását a család kérésének megfelelően, a kért helyre (temetőbe, krematóriumba) végezzük, mind Pesten, mind vidéken, illetve külföldön is. Természetesen a hamvak szállítását a krematóriumból a kért temetőbe, templomba szintén intézzük.

Egyedi temetés

A tradicionális temetkezési szertartások mellett lehetőség van egyedibb, különlegesebb temetések és búcsúszertartások megszervezésére is. A légi, esetleg hajós temetések (hamvak szórása) lehetővé teszik, hogy az elhunytól egy sokkal rendkívülibb, személyesebb módon vegyünk búcsút.

Hamvak szórása

Az urnás temetések egyik legkedveltebb, legszebb formája a hamvak szórása. Lehetőség van templomban, temetőben vagy egyedibb (hajós, légi) helyszíneken történő szórásra is. Ez egy valóban különleges és megrázóan szép módja az elhunytól való végső búcsúnak.

Hamvak hajóról való szórása

Egy valóban különleges és egyedi módja a temetési szertartásoknak a hamvak hajóról való szórása. Ebben a bensőséges környzetben a hozzátartozók, barátok és ismerősök méltó és valóban személyes módon vehetnek végső búcsút a szeretett elhunytól.

Hamvak templomi elhelyezése

Urnás temetések esetén az egyik legnagyobb körben elterjedt megoldás a hamvak templomi elhelyezése. A nyugodt, meghitt környezetben elhelyezett hamvakat a hozzátartozók bármikor felkereshetik és biztosak lehetnek benne, hogy elhunyt szeretteik, egy méltó és tisztességes helyen nyugszanak.

Hamvak otthoni elhelyezése

Egyre szélesebb körben elterjedő megoldás a hamvak otthoni elhelyezése. Sokan választják ezt a lehetőséget, hiszen nem csak  abban az esetben hatékony megoldás, ha valamilyen okból (távolság, betegség) kifolyólag nehéz lenne a sírhely felkeresése, hanem az egyre emelkedő árak mellett is költségkímélő, valamint nagyon erős az érzelmi hatása is.

Koporsós temetés

A legrégebbi és leghagyományosabb temetési szertartás a koporsós temetés. A szertartás megrendítő szépségének köszönhetően valóban elegáns és ízléses módja az elhunytaktól való végső búcsúra. Tradícionális vonatkozásai miatt, mind a mai napig meg tudta tartani széles körben való elterjedését, még a modernebb temetési formák mellett is.

Urnás temetés

Egyre szélesebb körben terjed el az urnás temetés, főleg városokban, ahol több lehetőség adódik az urnák elhelyezésére, mint koporsós temetésekre. Az urnákat el lehet helyezni urnasírban és fülkében, valamint sírban rátemetni is, de lehetőség van természetesen a hamvak otthoni elhelyezésére is.

Gyászjelentés készítése

Cégünk segít, hogy a hozzátartozók méltó módon vehessenek búcsút elhunyt szeretteiktől. Elegáns és ízléses gyászértesítőkkel a lehető legkíméletesebb módon lehet tájékoztatni barátokat, ismerősöket a sajnálatos halálesetről valamint a temetés, búcsúszertartás helyszínéről és idejéről, hogy ők is végső búcsút vehessenek az elhunytól.